Flickr Images

2017 m. spalio 17 d., antradienis

Lęšių ir Saldžių Bulvių Karis


Šaltais rudens vakarais vieni mėgstamiausių patiekalų tampa daržovių troškiniai ir sriubos. Rudienį mylimiausia sriuba žinoma yra moliūgų, ypač kai moliūgai yra užauginti mūsų pačių kaime. Visuomet ruošdavau moliūgų sriubą aštrią, su kario prieskoniais ir dar labai mėgstu kartu įdėti ir saldžios bulvės, tačiau neseniai paragavau mamos gamintos sriubos, be jokių stiprių prieskonių, tik mairūnu ir juodaisiais pipirais - oh koks švelnus, bet nuostabus skonis! Būtinai išmėginsiu tokią pagaminti pati ir pasidalinsiu receptu su jumis.



O šiandien dalinuosi paprastu daržovių kario receptu. Į tokius troškinius tinka bet kokios daržovės, svarbiausia kario prieskoniai, svogūnai, česnakas ir kokosų pienas.

Lęšių ir Saldžių Bulvių Kariui reikės:

  • 200g lęšių (užmerkti vandeniu ir palaikyti kelias valandas)
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 2 saldžių bulvių
  • 1/2 poro
  • 1 mažos raudonos paprikos
  • Moliūgo 200g
  • Radonojo kario pastos 1 a.š.
  • Kario prieskonių 1 a.š.
  • Saldžiosios paprikos 1/2 a.š.
  • Pomidorų pastos 1 a.š.
  • Riebaus kokosų pieno (full fat) 300ml
  • Druskos 1 a.š.
  • Aliejaus kepimui
Gaminimas: 
  1. Didesniame puode įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir apkepame supjaustytus svogūns ir česnako skilteles.
  2. Įpylus dar šlakelį aliejaus suberiame kario ir saldžiosios paprikos prieskonius ir pakepame 10 sekundžių, išmaišom.
  3. Sudedam Kubeliais pjaustytas saldžias bulves, moliūgus ir išmirkytus lęšius, išmaišom, užpilam vandeniu iki daržovių viršaus (ne per daug), įdedam kario pastos ir paliekam troškintis, pradėjus virti - ugnį sumažinkite ir toliau troškinkit lengvai ant silpnos ugnies. Tuo metu galima užkaisti basmati ryžius, jeigu rinksitės valgyti su jais.
  4. Po 10min, sudedam pjaustytą porą ir papriką, pomidorų pastos šaukštelį ir druską, paliekam troškintis dar 5minutėm ir tuomet supilam kokosų pieną, išmaišom ir paverdam dar porą minučių.
Tinka su Basmati ryžiais, patiekalas neaštrus, tad jeigu norit ryškesnio skonio, galite dėti daugiau kario pastos arba adžikos, čili prieskonių.
Skanaus! 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą