Flickr Images

2016 m. sausio 19 d., antradienis

Veganiškas Tinginys (tobulai skanus)


Vegan Tinginys su Kokosų Pienu

Iš tiesų veganiškoje mityboje labiausiai pasiilgstu pieniško šokolado ir sūrelių. Juos jau išmokau darytis ir kartais pasilepinam (receptas čia), bet su šokoladu kas kita. Jo jau galima įsigyti veganiškose ar sveikuolių parduotuvėse, tačiau ne visada yra galimybė iš jų užsisakyti, ypač kai užsimanai čia ir dabar. Tikiu, kad atrasiu nuostabių receptų, kaip jį pasigaminti namuose, kol kas nelabai ir ieškojau... Bet dabar mano topuose - veganiškas tinginys. Jis dieviškas, skaniausias kokį kada nors esu valgiusi. Kadangi jis su kokosų pienu ir juoduoju šokoladu, tai skoniu šiek tiek primena ir pienišką šokoladą, o dar tie sausainiai ir abrikosai (!!!) suteikia nepakartojamą skonį. 



Šiam tinginiui reikės:

  • 450-500g. veganiškų sausainių "Du Gaideliai“ (klasikinė versija veganiška), arba kitokių, kokių norisi. Aš naudojau "Du Gaideliai" ir avižinius sausainius.
  • Saujos sūdytų ir kepintų žemės riešutų. Dalį sumaliau, dalį palikau.
  • Džiovintų abrikosų ar kitų džiovintų vaisių, riešutų, kokosų drožlių, sėklų. Aš naudojau abrikosus, pamirkytus bent valandą šaltame vandenyje, po to supjausčiau mažais gabaliukais.
  • Skardinės kokosų pieno. Gali užtekti ir pusės skardinės, galima naudoti ir augalinį pieną ar grietinėlę. :) Aš naudojau skardinę riebaus kokosų pieno.
  • 2 plytelių juodojo veganiško šokolado arba veganiško kepinių šokolado. Jeigu šokoladas labai kartus, galima pasaldinti datulėmis ar ruduoju cukrumi.
* Jei naudojate riebų kokosų pieną, galite naudoti vieną šokolado plytelę, o kitę plytelę pakeisti kakava ir saldikliu (ruduoju cukrumi ar datulėmis). Galite bandyti ir visai nedėti šokolado, o naudoti tik kakavą ir saldiklį. 

Eiga:
  1. Sutrupinam sausainius. 
  2. Šokoladą išlydom ir sumaišom su kokosų pienu.
  3. Į šokolado masę suberiam sausainius, riešutus ir abrikosus, viską gerai išmaišom.
  4. Tinginį supilame į pasiruoštą formą, dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, bet geriausia palikti per naktį (to padaryti dar niekada nepavyko) ir... valgome.



Šis vegan tinginys tobulai tinka susitikimams su draugais, kolegomis ar šeima, kai reikia ar norisi atsinešti ką nors gaminto namuose. Savo skoniu nustebins kiekvieną, o pagaminti jį yra itin paprasta.

Skanaus! :)

Sekite mano receptus facebook ir instagram puslapiuose

7 komentarai :

  1. Tikrai labai skanus tinginys gavosi, bet kita karta noreciau gaminti tik su kakava. Kokiu santykiu reiketu ja pakeisti vietoj sokolado plyteles? Ir kokius saldiklius galima naudoti? Ar tiktu naturalus tokie kaip datules, klevu sirupas ar agavos nektaras?

    AtsakytiPanaikinti
  2. o, jeigu nededu šokolado, reikia saldiklio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu vietoj šokolado naudosit kakavą ar kerobą, tai taip, reikės papildomai dėti cukraus, fruktozės, agavų sirupo ar kito saldiklio pagal skonį. Bet nereikia, kad būtų labai saldu, nes ir sausainiai suteikia saldumo :)

      Panaikinti
  3. Puikus tinginys, bet man kazkodel nesusingo, su saukstu teko kabint:D bet vistiek labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti