Flickr Images

2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Šokoladiniai Keksiukai su Šokolado Gabalėliais {vegan}

Ak, tas šokoladas.... Esu iš tų žmonių, kuriems jo per daug tiesiog nebūna. Visuomet kai gaminu keksiukus, pyragus, saldainius, įdedu šokolado gabalėlių, nors turiu pripažinti, kad kai kurie receptai yra tobuli ir šokoladas tik užgožtų jų subtilų skonį.




Šie šokoladiniai keksiukai su šokolado gabalėliais tiks visoms progoms: gimtadieniui ar kokiai kitai jaukiai šeimos šventei, ar tiesiog jaukiam vakarui pasilepinti po darbų, ar maloniai pradėti rytą... :) juos pagaminti yra itin lengva, o ingredientai tokie, kad rasite kiekvieno (vegano) virtuvėje.



Receptas:

Šlapi ingredientai:

  • 1 puodelis sojų pieno
  • 1 a.š. obuolių sidro acto
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus
  • 1/3 cup aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ankšties miltelių su cukrumi
  • 1 arbatinis šaukštelis mėtų sirupo (galima pakeisti vanilės ar kitu sirupu ar ekstraktu)

Sausi ingredientai:
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų (galima keisti kitais miltais ~65g)
  • 1/2 puodelio kukurūzų miltų
  • 1/3 puodelio kakvos arba kerobo
  • 3/4 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. himalajų druskos
  • 100g juodojo šokolado kepiniams (pastebėjau, kad su Laima šokoladu "Vilnius" itin skanūs keksiukai išeina)
Originalaus recepto šaltinis chow.com

Gaminimas

  1. Dideliame inde sumaišome sojos pieną su obuolių sidro actu ir paliekame apie 7 minutes.
  2. Tuo tarpu sumaišome visus sausus ingredientus. 
  3. Į sojos pieną supilame alieju, rudajį cukrų, vanilinę su cukrum bei mėtų sirupą, gerai išmaišom.
  4. Sausus ingredientus palengva supilame į indą su sojos pienu, viską labai gerai išmaišom. Puikiai išsimaišo ir su šakute, tik užtruksite šiek tiek ilgėliau.
  5. Šokoladą susmulkinam (vieną gabaliuką į ~ 4 dalis)
  6. Aš vienam keksiukui skyriau maždaug po 2 šaukštus tešlos, tai gavau 16 keksiukų. :) Dėjau šaukštą tešlos, tuomet 4-5 šokolado gabaliukus ir ant viršaus kitą šaukštą tešlos.
  7. Kepam 20 minučių 180C orkaitėje


P.S. labaaaai skanu su kremu, mes valgėme su avietiniu. Šviežias (arba šaldytas) avietes galima sutrinti su tofu (labiausiai tiktų silken tofu) ir šiek tiek rudojo cukraus. Aš turėjau dar šaldytų aviečių sutrintų su cukrumi nuo vasaros, tai naudojau jas, buvo dieviškai skanu. :) tačiau nebėda, jei jokio kremo ir neturite, jie ir be jo bus skanutėliai, ypač su karšta kava ar arbata.

Šie keksiukai tikrai sužavės ne tik šokolado mylėtojus. Galit drąsiai gaminti ir vaišinti šeimos narius, gimines, kolegas bei draugus. Visi bus sužavėti ir net neįtars, kad toks gėris buvo pagamintas be jokių gyvulinės kilmės produktų, be kurių atrodo neįsivaizduojamas joks kepinys. :)

2 komentarai :

  1. Viskas būtų gal ir nieko, bet sojų pienas man susižavėjimo nekelia

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galit pamėginti ir su kitu pienu, bet sojos pieną geriausiai sutraukia actas.
      O kodėl baiminatės sojų pieno? Jis daug sveikesnis nei karvių, o dėl gmo sojos, tai tikrai neverta jaudintis. Tai yra tiesa, kad 90% užaugintos sojos yra genetiškai modifikuota, tačiau ji yra sušeriama gyvūnams, kurie auginami mėsai ir pienui. Like 10% nėra gmo ir būtent ta soja yra skirta žmonėms. :)

      Panaikinti